no

Hagymás-cukkinis quiche

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hagymás-cukkinis quiche

Hozzávalók 6 személyre

  • _Tészta_:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • _Krém_:
  • 1 tojás + 1 tojásfehérje
  • 2,5 dl tejföl
  • 1-2 cukkini
  • 1 fej hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kicsit félretesszük, amíg a krém elkészül.

A hagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit szintén megtisztítjuk, majd lereszeljük nagy lyukú reszelőn (esetleg szeletekre is vághatjuk), besózzuk és állni hagyjuk.
A hagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, és a lecsepegtetett cukkinivel még pár percig együtt pároljuk. Ez azért szükséges,hogy ne legyen túl sok leve, ne ázzon el a tészta.

Ha ezzel megvagyunk, összeállítjuk a krémet: a tejfölbe belekeverjük a tojást, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Én magát a krémet, és a zöldségeket is ízesítem sóval, borssal. A krémbe egy kis zöldfűszer is kerülhet. Tejföl helyett készülhet tejföllel-kefirrel-tejszínnel vegyesen.

Ha ezzel megvagyunk, kinyújtjuk a tésztát, és egy kivajazott piteformába helyezzük (kb. 23-26 centis). Rátesszük a párolt cukkinit, majd leöntjük a krémmel. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon sütjük amíg a sajt szépen rá nem sül. (Tűpróbával a tészta szélét is könnyen ellenőrizhetjük)

Megjegyzés: Baconnal, virslivel is fel lehet dobni :)

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük