Csokis meggyleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csokis meggyleves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg kimagozott meggy
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 8 ek cukor( nyírfa)
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 15 dkg étcsoki( jó minőségű)
  • 1 csapott kanál étkezési keményítő
  • 1/2 kk chilli
  • 6 szegfűszeg (ízlés szerint)
  • 1-2 kk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A kimagozott meggyet 1 l vízben kezdjük el főzni. Adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket. Miután felforrt, 5 percig forraljuk. Egy tálba vegyük ki a meggy felét, a maradékot a lábasban turmixoljuk össze. A tejfölt, a tejszínt és a keményítőt keverjük el simára és csorgassuk az összeturmixolt meggyhez, majd tegyük vissza a tűzre és 2 percig forraljuk össze. Zárjuk el a lángot alatta. Adjuk hozzá az egész meggyeket, és tördeljük bele a csokoládét, addig kevergessük, míg fel nem olvad az összes. Hagyjuk lehűlni a hűtőben, tálaláskor gazdagon hintsük meg csokoládéforgáccsal. Azért érdemes nyírfacukorral elkészíteni, mert így cukorbetegek is fogyaszthatják, és nem hizlal:) Természetesen a hagyományos cukor is tökéletes hozzá.

1
2
3
Ezt is szeretjük