Csicseriborsós káposztaleves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csicseriborsó
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt hús vagy szalonna
  • bors
  • köménymag
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 5 dkg árpagyöngy
  • a tálaláshoz tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót 1 éjszakára beáztatjuk. Megpirítjuk a húst, vagy a szalonnát, hozzáadjuk a borsót, a babérlevelet, és a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel, lefedve főzzük. Hozzáadjuk az összevágott káposztát, tovább főzzük vele, majd az árpagyöngyöt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.

Ezt is szeretjük