Csicseriborsós káposztaleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csicseriborsós káposztaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csicseriborsó
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt hús vagy szalonna
  • bors
  • köménymag
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 5 dkg árpagyöngy
  • a tálaláshoz tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót 1 éjszakára beáztatjuk. Megpirítjuk a húst, vagy a szalonnát, hozzáadjuk a borsót, a babérlevelet, és a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel, lefedve főzzük. Hozzáadjuk az összevágott káposztát, tovább főzzük vele, majd az árpagyöngyöt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.

Ezt is szeretjük