Zöldbabos sertéstokány
Zöldbabos sertéstokány
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg füstölt császárszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 3 dl tejföl
- 1 db paradicsom
- 80 dkg darabolt sertéscomb
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 30 dkg zöldbab
- 1 evőkanál liszt
- tálaláshoz: 50 dkg tészta (fodros nagykocka)
Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágjuk, majd pirítjuk. A felszeletelt hagymát, paradicsomot,zöldpaprikát, a reszelt fokhagymával együtt a szalonna zsírjában megpirítjuk. A húst csíkokra vágjuk, sóval, borssal, megszórjuk, majd lassú tűzön pirítjuk. Őrölt paprikával ízesítjük, hozzáadjuk a zöldbabot, és főzzük. Liszttel, és tejföllel habarást készítünk, majd hozzáöntjük az elkészült ételhez. Tésztakörettel tálaljuk.