Konfitált kacsacomb extrákkal
Konfitált kacsacomb extrákkal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db kacsacomb
- kb 6-7 dl kacsazsír
- 1 dl húsalaplé
- 2 tk tengeri só
- frissen őrölt bors
- 1 rozmaring ág
- 5 gerezd fokhagyma
- 2-3 db körte
- 0.5 dl száraz rosé
- 3 ek. cukor
- csipet fahéj
- 3 szem fekete bors
- 10 dkg rukkola
- citrom
- 5 dkg kéksajt
- 5 dkg dió
Elkészítés:
A kacsacombokat előkészítjük, majd bedörzsöljük a só, bors és rozmaring keverékével. Legalább egy napig pihentetjük a hűtőben. Ezután egy magas falú, hőálló tálba tesszük a combokat, mellé helyezzük a fokhagymát, öntünk rá 1 dl alaplevet és annyi zsírt, hogy ellepje a húst. 140-150 fokra előmelegített sütőben, 2-2,5 órán keresztül sütjük a húst. Amikor elkészültek a kacsacombok, kivesszük a zsírból és egy serpenyőben pirosra sütjük.
A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és a borssal, majd beletesszük a körtét és közepes hőfokon félpuhára főzzük.
A rukkolát meglocsoljuk a citrom levével. A diót durvára törjük.
Tálaláskor maréknyi rukkolát teszünk a tányérra, ráhelyezzük a körtét, morzsolunk rá kevés kéksajtot és megszórjuk dióval, majd mellé helyezzük a kacsacombot.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció