Töltött paradicsom

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes nagyságú paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg főtt sonka
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 db tojás
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot megmossuk. A tetejüket levágjuk, és a belsejüket kikaparjuk (óvatosan, hogy a héja ne sérüljön). A belsejüket megsózzuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát, a sonkát és a bazsalikom leveleit nagyon apróra vágjuk. Hozzákeverjük a tejfölt, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. A masszával a kicsepegtetett paradicsomokat félig töltjük, majd egy tepsibe rakjuk.
A tojásokat feltörjük, a liszttel és egy kis sóval jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Óvatosan a paradicsomokba kanalazzuk, vigyázva, hogy ne csurogjon ki. Mindegyik töltött paradicsom tetejére teszünk egy vékony szelet vajat.
220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.(kb. 15 perc)
Kihűlés után legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Akkor a legfinomabb, ha hagyunk elég időt arra, hogy az ízek összeérjenek!
A sonkát el is hagyhatjuk, ha húsmentesen akarjuk elkészíteni.
Tejföl helyett brindzát is tehetünk bele, úgy is nagyon finom!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük