Töltött paradicsom

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes nagyságú paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg főtt sonka
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 db tojás
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot megmossuk. A tetejüket levágjuk, és a belsejüket kikaparjuk (óvatosan, hogy a héja ne sérüljön). A belsejüket megsózzuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát, a sonkát és a bazsalikom leveleit nagyon apróra vágjuk. Hozzákeverjük a tejfölt, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. A masszával a kicsepegtetett paradicsomokat félig töltjük, majd egy tepsibe rakjuk.
A tojásokat feltörjük, a liszttel és egy kis sóval jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Óvatosan a paradicsomokba kanalazzuk, vigyázva, hogy ne csurogjon ki. Mindegyik töltött paradicsom tetejére teszünk egy vékony szelet vajat.
220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.(kb. 15 perc)
Kihűlés után legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Akkor a legfinomabb, ha hagyunk elég időt arra, hogy az ízek összeérjenek!
A sonkát el is hagyhatjuk, ha húsmentesen akarjuk elkészíteni.
Tejföl helyett brindzát is tehetünk bele, úgy is nagyon finom!

Ezt is szeretjük