Töltött paradicsom

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes nagyságú paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg főtt sonka
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 evőkanál tejföl
  • 4 db tojás
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot megmossuk. A tetejüket levágjuk, és a belsejüket kikaparjuk (óvatosan, hogy a héja ne sérüljön). A belsejüket megsózzuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát, a sonkát és a bazsalikom leveleit nagyon apróra vágjuk. Hozzákeverjük a tejfölt, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. A masszával a kicsepegtetett paradicsomokat félig töltjük, majd egy tepsibe rakjuk.
A tojásokat feltörjük, a liszttel és egy kis sóval jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Óvatosan a paradicsomokba kanalazzuk, vigyázva, hogy ne csurogjon ki. Mindegyik töltött paradicsom tetejére teszünk egy vékony szelet vajat.
220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.(kb. 15 perc)
Kihűlés után legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Akkor a legfinomabb, ha hagyunk elég időt arra, hogy az ízek összeérjenek!
A sonkát el is hagyhatjuk, ha húsmentesen akarjuk elkészíteni.
Tejföl helyett brindzát is tehetünk bele, úgy is nagyon finom!

Ezt is szeretjük