Töltött paradicsom
Töltött paradicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db közepes nagyságú paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg főtt sonka
- 1 csokor bazsalikom
- 1 evőkanál tejföl
- 4 db tojás
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt
- vaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk. A tetejüket levágjuk, és a belsejüket kikaparjuk (óvatosan, hogy a héja ne sérüljön). A belsejüket megsózzuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát, a sonkát és a bazsalikom leveleit nagyon apróra vágjuk. Hozzákeverjük a tejfölt, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. A masszával a kicsepegtetett paradicsomokat félig töltjük, majd egy tepsibe rakjuk.
A tojásokat feltörjük, a liszttel és egy kis sóval jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Óvatosan a paradicsomokba kanalazzuk, vigyázva, hogy ne csurogjon ki. Mindegyik töltött paradicsom tetejére teszünk egy vékony szelet vajat.
220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.(kb. 15 perc)
Kihűlés után legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Akkor a legfinomabb, ha hagyunk elég időt arra, hogy az ízek összeérjenek!
A sonkát el is hagyhatjuk, ha húsmentesen akarjuk elkészíteni.
Tejföl helyett brindzát is tehetünk bele, úgy is nagyon finom!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció