Eperkrémes fondant torta
Eperkrémes fondant torta
Hozzávalók 8 személyre
- 3*2 tojás
- 3*2 ek cukor
- 3*2 ek liszt
- 1 cs epres pudingpor
- 3.5 dl tej
- 4 ek cukor
- 125 g margarin
- rózsaszín és fehér fondant
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el. Ehhez 2 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-krém sorrendben.
Kívülről a tortát rózsaszín fondanttal vonjuk be, majd fehér csíkokkal, masnikkal és rózsaszín virággal díszítjük.
