Kéksajtos „nyúltrüffel”

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

A mini-tócsnihoz

  • 20 dkg burgonya (tisztítva)
  • 1 kisebb tojás
  • 1 tk. aludttej
  • 1-2 ek zsemlemorzsa
  • csipet só
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 dl olaj a sütéshez

A nyúltrüffelhez

  • 20 dkg nyúlcomb (filézve)
  • 2 ek. olaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint kéksajt
  • 2 evőkanál dió

A retekcsipszhez

  • 2 nagyobb retek
  • 2 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tócsnihoz lereszeljük a burgonyát, kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadjuk a tojást, az aludttejet, sózzuk-borsozzuk és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagú legyen. Jól összedolgozzuk, kis korongokat formázunk, majd olajban kisütjük.

A nyúltrüffelhez a húst 2x2 cm-es kockára szeleteljük, forró olajba megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. Amikor elkészült, még langyos állapotban (hogy könnyebben elolvadjon a sajt) apróra felszeleteljük, hozzáadjuk a kéksajtot és annyi tejfölt , hogy összeálljon a massza. Hűtőbe tesszük fél órára, majd kis golyókat formálunk és meghempergetjük az előzőleg összetört dióba.

A retekcsipszhez olajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a vékony szeletekre vágott retket. Pár perc után kivesszük és egy papírtöltő segítségével leitatjuk róla a felesleges olajat.

Tálalás: minden tócsnira egy-egy „nyúltrüffelt” teszünk és a retekkel díszítjük.

Megjegyzés: a tócsnit és retekcsipsz elkészíthető sütőben is.
A tócsnit sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. A retekhez pedig egyszerűen csak a szeleteket sütőpapírra helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben pár percig sütjük.

Ezt is szeretjük