Kéksajtos „nyúltrüffel”

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kéksajtos „nyúltrüffel”

Hozzávalók 6 személyre:

A mini-tócsnihoz

  • 20 dkg burgonya (tisztítva)
  • 1 kisebb tojás
  • 1 tk. aludttej
  • 1-2 ek zsemlemorzsa
  • csipet só
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 dl olaj a sütéshez

A nyúltrüffelhez

  • 20 dkg nyúlcomb (filézve)
  • 2 ek. olaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint kéksajt
  • 2 evőkanál dió

A retekcsipszhez

  • 2 nagyobb retek
  • 2 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tócsnihoz lereszeljük a burgonyát, kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadjuk a tojást, az aludttejet, sózzuk-borsozzuk és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagú legyen. Jól összedolgozzuk, kis korongokat formázunk, majd olajban kisütjük.

A nyúltrüffelhez a húst 2x2 cm-es kockára szeleteljük, forró olajba megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. Amikor elkészült, még langyos állapotban (hogy könnyebben elolvadjon a sajt) apróra felszeleteljük, hozzáadjuk a kéksajtot és annyi tejfölt , hogy összeálljon a massza. Hűtőbe tesszük fél órára, majd kis golyókat formálunk és meghempergetjük az előzőleg összetört dióba.

A retekcsipszhez olajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a vékony szeletekre vágott retket. Pár perc után kivesszük és egy papírtöltő segítségével leitatjuk róla a felesleges olajat.

Tálalás: minden tócsnira egy-egy „nyúltrüffelt” teszünk és a retekkel díszítjük.

Megjegyzés: a tócsnit és retekcsipsz elkészíthető sütőben is.
A tócsnit sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. A retekhez pedig egyszerűen csak a szeleteket sütőpapírra helyezzük, meglocsoljuk kevés olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben pár percig sütjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük