Töltött dagadó
Töltött dagadó
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg dagadó
- 2 zsömle
- 5 csirkemáj
- 1 nagyobb fej gomba
- 0.5 piros pritaminpaprika
- 1 tojás
- 1 ek. mustár
- őrölt bors
- grill fűszerkeverék
- majoránna
- 1 kisebb zeller
Elkészítés:
1. A dagadót szórjuk be grill fűszerkeverékkel kívül-belül. A belsejébe szórjunk még 1 tk. majorannát, hagyjuk állni 20 percig.
2. A gombát, a paprikát és a csirkemájat vágjuk kis kockákra. A zsömléket áztassuk be és nyomkodjuk ki. Keverjünk össze mindent, tegyünk bele 1 tojást, fűszerezzük grillfűszerrel, őrölt borssal, 1 ek. mustárral.
3. Töltsük meg a dagadót, tűzzük meg. Zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben kevés vízzel, fólia alatt süssük 1,5 órán keresztül, majd a fóliát levéve pirítsuk még 15 percig saját levével, időnként meglocsolva.
4. Ha kicsit hagyjuk hűlni, könnyedén szeletelhetjük.
