Töltött dagadó
Töltött dagadó
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg dagadó
- 2 zsömle
- 5 csirkemáj
- 1 nagyobb fej gomba
- fél piros pritaminpaprika
- 1 tojás
- 1 ek. mustár
- őrölt bors
- grill fűszerkeverék
- majoránna
- 1 kisebb zeller
Elkészítés:
1. A dagadót szórjuk be grill fűszerkeverékkel kívül-belül. A belsejébe szórjunk még 1 tk. majorannát, hagyjuk állni 20 percig.
2. A gombát, a paprikát és a csirkemájat vágjuk kis kockákra. A zsömléket áztassuk be és nyomkodjuk ki. Keverjünk össze mindent, tegyünk bele 1 tojást, fűszerezzük grillfűszerrel, őrölt borssal, 1 ek. mustárral.
3. Töltsük meg a dagadót, tűzzük meg. Zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben kevés vízzel, fólia alatt süssük 1,5 órán keresztül, majd a fóliát levéve pirítsuk még 15 percig saját levével, időnként meglocsolva.
4. Ha kicsit hagyjuk hűlni, könnyedén szeletelhetjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept