Cukkinis rizottó
Cukkinis rizottó
Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 1 közepes cukkini
- 1 dl fehér bor
- 350 g rizottó rizs
- 8 dl húsleves alaplé
- reszelt sajt (nálam most trappista, de parmezánnal készítik legtöbbször)
- 2 ek. vaj
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olívaolajon. Ehhez hozzáadjuk a vékony karikára vágott cukkinit, és összeforgatjuk a hagymával. Ezután hozzáöntjük a rizst és felöntjük a borral. Rátesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy elpárolódjon egy kicsit a bor. Merőkanalanként hozzáadjuk a húslevest is, de először mindig csak annyit, hogy ellepje a rizst, majd mikor elpárolódott, jöhet a következő adag leves. A rizottót kb. 14-16 perc alatt, fedő alatt készre főzzük, majd elzárjuk a lángot és hozzákeverjük a vajat és a tetszőleges mennyiségű sajtot.
