Cukkinis rizottó

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cukkinis rizottó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 közepes cukkini
  • 1 dl fehér bor
  • 350 g rizottó rizs
  • 8 dl húsleves alaplé
  • reszelt sajt (nálam most trappista, de parmezánnal készítik legtöbbször)
  • 2 ek. vaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olívaolajon. Ehhez hozzáadjuk a vékony karikára vágott cukkinit, és összeforgatjuk a hagymával. Ezután hozzáöntjük a rizst és felöntjük a borral. Rátesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy elpárolódjon egy kicsit a bor. Merőkanalanként hozzáadjuk a húslevest is, de először mindig csak annyit, hogy ellepje a rizst, majd mikor elpárolódott, jöhet a következő adag leves. A rizottót kb. 14-16 perc alatt, fedő alatt készre főzzük, majd elzárjuk a lángot és hozzákeverjük a vajat és a tetszőleges mennyiségű sajtot.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük