5 mennyei házi szendvicskrém
Nem szeretnél főzni, vagy nincs kedved sokat enni a szilveszteri vacsora előtt, akkor jól jöhet néhány finom szendvicskrém.
Tojáskrém
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- petrezselyem
- bors
- só
Főzd a tojásokat 10 perc alatt keményre. Pucold meg őket, és villával nyomkodd össze lehetőleg minél alaposabban.
Add hozzá a vajat, a tejfölt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet. Keverd el jól a krémet, végül ízesítsd sóval, borssal.
Köménymagos kőrözött
Hozzávalók:
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- 1 kis natúr joghurt
- 1 kis fej vöröshagyma
- kevés vaj
- petrezselyem
- köménymag
- fűszerpaprika
- só
A túrót törd össze villával, keverd hozzá a joghurtot, a vajat, az apróra vágott vöröshagymát, fűszerezd sóval, borssal, köménymaggal és fűszerpaprikával. Alaposan keverd össze, hogy minél krémesebb állagú legyen. Végül szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 5 db közepes padlizsán
- 25 dkg vaj
- 8-10 evőkanál majonéz
- 4-5 evőkanál mustár
- 3-4 gerezd fokhagyma
- bors
- só
A padlizsánokat villával szurkáld meg, és előmelegített sütőben a rácson süsd addig, amíg meg nem puhulnak teljesen. Közben a fokhagymát fokhagymanyomón passzírozd át, tedd egy tálba, add hozzá a mustárt, a majonézt és a vajat. A megsült, kicsit kihűlt padlizsánokat hámozd meg, és add hozzá a tál tartalmához. Pépesítsd az egészet kézi mixerrel, majd ízesítsd sóval és borssal. Hagyd kihűlni, és tedd hűtőbe 1-2 órára.
Tonhalkrém ananásszal
Hozzávalók:
-
2 tonhalkonzerv
-
1 kicsi ananászkonzerv
-
1 kis fej lilahagyma
-
3 cikk fokhagyma
-
3 evőkanál majonéz
-
1 evőkanál mustár
-
1 teáskanál citromlé
A tonhalat tedd egy kisebb tálba, és villával törd össze. Az ananászt, a hagymát, a fokhagymát aprítóval darabold fel, majd keverd hozzá a halhoz. Végül add hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét. Keverd össze jól, majd tedd hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Karfiolkrém
Hozzávalók:
-
1 nagy karfiol
-
2 nagyobb fej hagyma
-
1 tubus majonéz
-
1 nagy doboz tejföl
-
bors
-
só
A karfiolt darabokra vágva sós vízben főzd puhára, majd szűrd le, és turmixold össze. Az apróra vágott hagymát add hozzá a karfiolhoz, majd öntsd rá a majonézt és a tejfölt. Keverd össze jól.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke