Sajttorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajttorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 17 dkg (háztartási) kekszmorzsa (én eleve darált háztartási kekszet veszek)
  • 10 dkg vaj
  • 60 dkg mascarpone (mivel 250 gr-os kiszerelésben lehet kapni, én 500 gr-ból szoktam csinálni, nem veszek meg egy harmadik dobozzal a plusz 10 dkg ért)
  • 10 dkg cukor
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet összedolgozzuk a felolvasztott vajjal, kibéleljük vele egy tortaforma alját. (Én a normál kapcsos tortaformámat használom). A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzádolgozzuk a mascarponét (a mascarponéhoz jobb a cukros masszát keverni, nem pedig fordítva, mert úgy darabos maradhat), és belekeverjük a citromhéjat. 175-180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 percig sütjük, utána még 5-7 percet kicsit magasabb hőfokon. Nem baj, ha nem tűnik szilárdnak mikor kiveszed a sütőből :)

Én a tetejére lekvárt szoktam kenni, mert az a leggyorsabb de lehet rá gyümölcszselét vagy csokit is tenni.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük