5 hozzávaló, 5 isteni desszert

A finom ételek nem feltétlenül 12 hozzávalóból állnak, és nem is mindegyikkel kell órákig pepecselni. Íme, 5 kiváló recept, mely egyszerű, de annál finomabb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell megszakadnod a cipekedésben, ha úgy döntesz, hogy ezeket az édességeket választod. Csupán öt hozzávaló szükségeltetik hozzájuk.

A kevés hozzávaló egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmasak lennének a desszertek, hiszen mindenki megtalálhatja közöttük a kedvencét.

Ha pedig kreatív hangulatban vagy, akkor némelyiket meg is variálhatod saját ízlésed szerint.

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 15 dkg vaj

A puha vajat, a kakaóport, a porcukrot és a finomra darált háztartási kekszet keverd össze nagyon alaposan. Kicsit hűtsd be, majd formálj belőle golyókat, és hempergesd meg kókuszreszelékben.

Tarte Tatin

Hozzávalók 6-8 szelethez:

  • 3 nagyobb, nem túl édes alma
  • 5 dkg puha vaj
  • 75 g kristálycukor
  • 250 g kész leveles tészta
  • a tálaláshoz tejszín

Az almákat vágd négybe, és szedd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. Ha citromlevet csepegtetsz rájuk, nem fognak megbarnulni. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, ez a gázsütőnél hetes állás.
Egy tűzálló, sütőbe is tehető serpenyőbe készítsd el a sütit.
Kend szét a vajat az alján, nem baj, ha nem lesz egyenletes.
Szórd a serpenyő aljára a cukrot. Az almákat fektesd körbe domború oldalukkal lefelé.

A tésztából vágj több korongot, és tedd az almákra. Gyűrd be a serpenyőbe a tészta szélét. 15-20 percig süsd, amíg a tészta meg nem pirul. Óvatosan borítsd egy tálra, így az almák kerülnek a torta tetejére. A legegyszerűbb, ha a serpenyő tetejére teszel egy tányért, és megfordítod. Nem teljesen felvert tejszínhabbal tálald.

Egyszerű csoki-mousse

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál jó minőségű kakaópor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor

A tejszínből a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval főzz kakaót. Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy nagyon hideg legyen. Másnap verd fel géppel a kakaót a habfixálóval, hogy sűrű krémet kapj. Tálkákba téve tálald. Magában is finom, de adhatsz mellé süteményt is.

Fahéjas túrókrém

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • gyümölcs

A túrót villával törd át, és keverd simára a cukorral és a fahéjjal. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan keverd a túróhoz. A kiválasztott gyümölcsöt vágd apróra, majd keverd el a túróval, de rétegezheted is egy üvegpohárba.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Vajas muffin

Ha nem ragaszkodsz az öt hozzávalóhoz, akkor ehhez az alapmuffinhoz szinte bármit hozzátehetsz: apróra vágott gyümölcsöt, csokoládét, magvakat vagy éppen cukrozott narancshéjat.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 3/4 bögre cukor
  • 3 tojás
  • bögre liszt
  • fél csomag sütőpor

A lágy vajat keverd össze a cukorral, majd add hozzá a tojásokat. Kézi habverővel keverd simára. Apránként add hozzá a lisztet és a sütőport. Keverd simára. Ha szeretnél valamilyen belevalót, add hozzá azt is. Adagold a papírkapszliba. Egy formácskába nem egészen egy evőkanálnyit tegyél. Előmelegített sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz.

Ezt is szeretjük