5 mennyei bögrés süti

Dobd össze percek alatt!

Ha van egy kis időd, és egy jó bögréd, akkor fel a kötényt, és már neki is állhatsz az egyszerű, de annál finomabb szombati sütiknek! Izzítsd be a sütőt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bólyi túrós

Hozzávalók:

  • 1 bögre rétesliszt
  • 1 bögre porcukor – kevesebb is lehet, akkor nem lesz annyira édes
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 bögre túró
  • mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 2 tojás
  • 1 bögre tej

A lisztet, a sütőport és a porcukrot keverd össze egy tálban. Egy normál tepsi alját kend ki 5 dkg vajjal, majd a lisztes-porcukros-sütőporos keverék felét szórd bele, és egyenletesen terítsd el.

Morzsold rá a túrót, erre ízlés szerint tegyél mazsolát, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, végül a maradék lisztes elegyet. A tojásokat keverd el a tejjel, öntsd a sütire, és darabold rá a maradék vajat is. Előmelegített forró sütőben süsd 40 percig.

Almás süti

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 3 bögre reszelt alma
  • 1 kávéskanál fahéj

A mázhoz:

  • 1 bögre cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál tej

A tojássárgáját keverd ki a cukorral, a fehérjét pedig verd kemény habbá. A sárgájához keverd hozzá a reszelt almát, a liszttel elkevert sütőport és a fahéjat, majd a tojáshabot is. Vajazott, lisztezett tepsiben süsd ki, majd a még forró tésztára kend rá a cukorból, kakaóból és tejből készült hideg csokimázat.

Színes süti

Hozzávalók a tésztához:

  • 1,5 bögre liszt
  • 1,5 bögre porcukor
  • 1 bögre tejföl
  • 25 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 5 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje a kemény habja

A színezéshez:

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag rózsaszínű pudingpor

A tészta hozzávalóit alaposan keverd el, és a végén add csak hozzá a tojásfehérjét. A tésztát oszd három részre. Az elsőbe keverd a vaníliás cukrot, a másodikba a kakaót, a harmadikba pedig a pudingport. Rétegenként öntsd két őzgerincformába, alul a sárga, középen a barna, felül a rózsaszín legyen. Told előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süsd.

Rafaello

Hozzávalók:

  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 1,5 bögre tejpor – 2 rész sovány, 1 rész zsíros
  • 25 dkg vaj
  • 1,5 bögre cukor
  • 1 dl víz
  • mandula

Miután a cukrot feloldottad a vízben, forrald 3-4 percig. A tűzről levéve tedd bele a vajat, a tejport és a kókuszreszeléket, melyből tegyél félre a forgatáshoz is. Ha kihűlt, rakd a hűtőbe fél órára, majd formálj belőle golyókat, a közepükbe mandulát téve, és forgasd meg kókuszreszelékben.

Csodatál

Hozzávalók:

  • 3 bögre tejszín
  • 3 bögre tejföl
  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • 1,5 bögre porcukor
  • 2 doboz babapiskóta
  • idénygyümölcsök vagy befőtt

A tejfölt keverd csomómentesre a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával. A tejszínt verd fel keményre, majd óvatosan keverd össze az ízesített tejföllel. Egy nagy jénai tálba rétegezd a hozzávalókat: alulra a krém, utána a babapiskóta, majd szórd meg jó sűrűn darabolt gyümölccsel. Addig folytasd a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók. Legfelülre krém kerüljön. Jobb, ha előző este elkészíted, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt a tetejét még díszítheted gyümölccsel.

Ezt is szeretjük