Fekete-erdő szelet

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most hétvégén nagyon kedves vendégeket vártam, erre az alkalomra sütöttem ezt a nagyon finom, habos krémes süteményt. Nem most először készítettem, de mivel már akkor is nagy sikere volt, tudtam, hogy nem utoljára lesz az asztalunkon. :) Igazi álomsütemény ... mindenkit levesz a lábáról ez a meggyes desszert. Külön nagy öröm volt számomra, hogy a vendégeimnek is nagyon ízlett, de vigyázat, ebből nem elég egy szelet! ;)

Fekete-erdő szelet

Hozzávalók 8 személyre

Tészta hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 ek. víz
  • kb. 680 g magozott meggy (befőtt)

Krém hozzávalói

  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • csokis tortadara vagy reszelt csokoládé

Kenéshez

  • 5 dkg margarin (olvasztott)
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérte: 20cm x 36cm)
1. Először a krémet készítjük el: A tejbe beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű pudingos állaga nem lesz. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már KIHŰLT pudinghoz adjuk, és robotgéppel jól összedolgozzuk.

2. Most a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.

3. A masszát kétfelé vesszük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet (így lesz egy sárga és egy barna színű masszánk).

4. A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet, és először a barna, majd a sárga színű tészta masszát ráöntjük, rásimítjuk.

5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

6. Míg sül a tészta, a habtejszínt felverjük kemény habbá.

7. Ha megsült és kihűlt, egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből, és az alufóliát lehúzzuk róla. Így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje. Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára rakjuk. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.

8. Végül pedig a tetejét megszórjuk csokis tortadarával.

9. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.

Ezt is szeretjük