Fekete-erdő szelet
- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »
- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Hogy néz ki egy női test több mint 50 kiló fogyás után? 8 nő előtte-utána képeken mutatta a változást
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
Most hétvégén nagyon kedves vendégeket vártam, erre az alkalomra sütöttem ezt a nagyon finom, habos krémes süteményt. Nem most először készítettem, de mivel már akkor is nagy sikere volt, tudtam, hogy nem utoljára lesz az asztalunkon. :) Igazi álomsütemény ... mindenkit levesz a lábáról ez a meggyes desszert. Külön nagy öröm volt számomra, hogy a vendégeimnek is nagyon ízlett, de vigyázat, ebből nem elég egy szelet! ;)
Fekete-erdő szelet
Hozzávalók 8 személyre
Tészta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 8 db tojás
- 20 dkg kristálycukor
- fél cs. sütőpor
- 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 1 ek. víz
- kb. 680 g magozott meggy (befőtt)
Krém hozzávalói
- 2 dl tej
- 2 ek. liszt
- 2 db tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg porcukor
- rumaroma (ízlés szerint)
Tetejére
- 5 dl habtejszín
- csokis tortadara vagy reszelt csokoládé
Kenéshez
- 5 dkg margarin (olvasztott)
Elkészítés:
(Tepsi mérte: 20cm x 36cm)
1. Először a krémet készítjük el: A tejbe beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű pudingos állaga nem lesz. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már KIHŰLT pudinghoz adjuk, és robotgéppel jól összedolgozzuk.
2. Most a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.
3. A masszát kétfelé vesszük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet (így lesz egy sárga és egy barna színű masszánk).
4. A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet, és először a barna, majd a sárga színű tészta masszát ráöntjük, rásimítjuk.
5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).
6. Míg sül a tészta, a habtejszínt felverjük kemény habbá.
7. Ha megsült és kihűlt, egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből, és az alufóliát lehúzzuk róla. Így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje. Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára rakjuk. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.
8. Végül pedig a tetejét megszórjuk csokis tortadarával.
9. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.

Még több recept