Fekete-erdő szelet

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most hétvégén nagyon kedves vendégeket vártam, erre az alkalomra sütöttem ezt a nagyon finom, habos krémes süteményt. Nem most először készítettem, de mivel már akkor is nagy sikere volt, tudtam, hogy nem utoljára lesz az asztalunkon. :) Igazi álomsütemény ... mindenkit levesz a lábáról ez a meggyes desszert. Külön nagy öröm volt számomra, hogy a vendégeimnek is nagyon ízlett, de vigyázat, ebből nem elég egy szelet! ;)

Fekete-erdő szelet

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 ek. víz
  • kb. 680 g magozott meggy (befőtt)

Krém hozzávalói

  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • csokis tortadara vagy reszelt csokoládé

Kenéshez

  • 5 dkg margarin (olvasztott)
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérte: 20cm x 36cm)
1. Először a krémet készítjük el: A tejbe beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Folytonosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű pudingos állaga nem lesz. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a rumaromával habosra kikeverjük, majd a már KIHŰLT pudinghoz adjuk, és robotgéppel jól összedolgozzuk.

2. Most a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a 20 dkg cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A cukros tojássárgájába beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét is belekeverjük.

3. A masszát kétfelé vesszük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet (így lesz egy sárga és egy barna színű masszánk).

4. A tepsi alját alufóliával kibéleljük, majd az olvasztott margarint egy ecset segítségével rákenjük. Erre rászórjuk a meggyet, és először a barna, majd a sárga színű tészta masszát ráöntjük, rásimítjuk.

5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (tűpróba).

6. Míg sül a tészta, a habtejszínt felverjük kemény habbá.

7. Ha megsült és kihűlt, egyszerűen csak kifordítjuk a tepsiből, és az alufóliát lehúzzuk róla. Így ami eddig volt az alja, most az lesz a teteje. Visszatesszük a tepsibe vagy egy nagy tálcára rakjuk. A tésztára először a krémet egyenletesen rákenjük, erre pedig a kemény habbá felvert tejszínt.

8. Végül pedig a tetejét megszórjuk csokis tortadarával.

9. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk.

Ezt is szeretjük