Tejszínes zöldborsófőzelék
beauty and style
- A 73 éves Vera Wang elképesztő módon viseli a merész darabokat: a 3 legextrémebb szettje az elmúlt évekből »
- Minden összeállítást feldob, fiatalítja és frissíti a megjelenést: így használd ki a fehér mágikus erejét nyáron »
- A 86 éves Julie Andrews évtizedek óta ragaszkodik ehhez az elegánsan letisztult összeállításhoz: a nadrágkosztüm az egyik nagy kedvence »

Top olvasott cikkek
- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő

Tejszínes zöldborsófőzelék
Hozzávalók 2 személyre
- 1 cs fagyasztott zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só (ízlés szerint)
- 2 tk cukor (el is hagyható)
- 2-3 ek liszt
- 3 dl főzőtejszín
- 5 dl víz
- 2 ek étolaj
Elkészítés:
A zöldborsóhoz adjuk hozzá az olajat, majd kezdjük el párolni. Közben többször keverjük meg, és szórjuk meg az ételízesítővel, és a cukorral, majd pároljuk tovább.
Pár perc után nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és pároljuk tovább.
Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, és főzzük puhára, de figyeljünk nehogy a borsószemeket szétfőzzük.
A lisztet keverjük simára a tejszínnel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a borsóhoz.
Ezután kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik.
Tálaláskor szedjük a főzeléket tányérba, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én most fasírtot kínáltam hozzá.
Még több recept