Tejszínes zöldborsófőzelék
Tejszínes zöldborsófőzelék
Hozzávalók 2 személyre
- 1 cs fagyasztott zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só (ízlés szerint)
- 2 tk cukor (el is hagyható)
- 2-3 ek liszt
- 3 dl főzőtejszín
- 5 dl víz
- 2 ek étolaj
Elkészítés:
A zöldborsóhoz adjuk hozzá az olajat, majd kezdjük el párolni. Közben többször keverjük meg, és szórjuk meg az ételízesítővel, és a cukorral, majd pároljuk tovább.
Pár perc után nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és pároljuk tovább.
Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, és főzzük puhára, de figyeljünk nehogy a borsószemeket szétfőzzük.
A lisztet keverjük simára a tejszínnel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a borsóhoz.
Ezután kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik.
Tálaláskor szedjük a főzeléket tányérba, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én most fasírtot kínáltam hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept