Tejszínes zöldborsófőzelék

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tejszínes zöldborsófőzelék

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 cs fagyasztott zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só (ízlés szerint)
  • 2 tk cukor (el is hagyható)
  • 2-3 ek liszt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 dl víz
  • 2 ek étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsóhoz adjuk hozzá az olajat, majd kezdjük el párolni. Közben többször keverjük meg, és szórjuk meg az ételízesítővel, és a cukorral, majd pároljuk tovább.

Pár perc után nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és pároljuk tovább.

Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, és főzzük puhára, de figyeljünk nehogy a borsószemeket szétfőzzük.

A lisztet keverjük simára a tejszínnel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett csorgassuk a borsóhoz.

Ezután kevergetve addig főzzük, míg kellően besűrűsödik.

Tálaláskor szedjük a főzeléket tányérba, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én most fasírtot kínáltam hozzá.

Ezt is szeretjük