Keksztekercs-torta
Keksztekercs-torta
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához
- 60 dkg rizslisztes háztartási keksz darálva
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
- kb. 3-4 dl tej
A krémhez
- 3 dl tej
- 20 dkg nyírfa porcukor
- 1 csomag GM vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Először elkészítjük a krémet: a tejben sűrűre főzzük a pudingport, ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert nyírfaporcukor-vaj elegyét, és robotgéppel kihabosítjuk, a legvégén a kókuszreszeléket is hozzáadjuk, és összeforgatjuk azzal is.
Összekeverjük a darált kekszet, a kakaóport, a vaníliás cukrot, és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát 4 részre osztjuk, 2 alufólia lap között kerek lapokat nyújtunk.
Tortatálra helyezzük az első kinyújtott lapot, erre halmozzuk a krém 1/3-át, majd ismét tészta, krém jön, legfelülre tészta kerüljön. A krémből pár evőkanálnyit tegyünk félre a díszítéshez. Érdemes 1-2 órára hűtőbe helyezni. Ha szükséges, a tortát egy éles késsel kör formára igazítjuk. (Én egy picivel kisebb fedőt rátettem, és a fedő mentén körbe vágtam.)
A félretett krémmel díszítjük, illetve az oldalát, tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.
10 szeletes torta lett!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció