Nem lehet abbahagyni csirke

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a receptet a családomnak már többször elkészítettem. Mi nagyon szeretjük. A neve elég találékony, és nem véletlenül ez ... mert annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni! ;) Biztosan sokan ismeritek, de aki nem, annak ajánlom, hogy készítse el ezt a régi, jól bevált csirkés receptet. Nem fogsz benne csalódni ...

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirkecomb
  • 10 ek liszt
  • 2 ek fűszerpaprika-őrlemény
  • 1 ek só
  • 1 ek majoránna
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 5-6 gerezd fokhagyma (áttört)

Tetejére

  • 1 db vöröshagyma (felkarikázva)
  • 1 nagy vödör tejföl (850 g)
  • 4 ek étolaj
  • 1 szál póréhagyma (felkarikázva)
  • kb 20 dkg sajt (lereszelve)
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30cm x 33cm)
1. A csirkecombokat jól megmossuk (én a bőrét lehúztam róluk)és megsózzuk. A tepsit jól kivajazzuk.

2. A lisztet összekeverjük a hozzávalók fűszereivel (egy fűszeres paprikás lisztet készítünk).

3. A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres, paprikás lisztbe és a tepsibe szép sorban, szorosan egymás mellé rakjuk. A megmaradt lisztkeveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagymakarikákat a tetejére tesszük.

4. A tejfölt az étolajjal jól összekeverjük, és a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra felvágott póréhagymát, és a tepsit lefedjük alufóliával.

5. Előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük, majd az alufóliát levesszük, és a combok tetejére rászórunk reszelt sajtot. Visszatesszük sülni addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul.

Blog.hu ajánló