Hamis sajttorta paleo változatban

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy hosszú, kemény tél után már nagyon várjuk a tavaszt. Az első gyümölcs az eper, amit szinte mindenki szeret. Ennek felhasználásához kínálok egy újszerű „sajttortát”, melyben a krém (a sajt) karfiolból készült.
Karfiolból krém? Igen, ki kell próbálni, ha ez hihetetlen. Nemcsak szép, de egészséges is ez a csodás tavaszi torta.

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 7 dkg kókuszliszt
  • 1 dkg sütőpor
  • csipet só
  • 5 dkg négyszeres erősségű édesítő (vagy 15 dk eritrit)
  • 1 kupak vaníliaaroma
  • 4 tojássárgája
  • 7 dkg kacsazsír

A töltelékhez

  • 25 dkg párolt karfiol
  • 25 dkg totu (vagy zsírszegény, laktózmentes túró)
  • 30 dkg mandula- vagy kókusztej
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg nyílgyökér liszt
  • 1 dkg tojásfehérjepor (vagy tápióka keményítő)
  • 8 dkg négyszeres édesítő (vagy 20 dkg eritrit)
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 bio citrom leve és héja
  • 1 ek. útifű maghéj

A díszítéshez

  • eper
  • 81%-os étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóból egy jól formázható masszát kell készíteni. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortakarikába úgy elrendezni, hogy egy kb. 3 cm-es pereme legyen.

A krém hozzávalóit aprító- vagy turmixgépben egyneművé kell pürésíteni, majd a tészta tetejére önteni. Előmelegített sütőben, 170 fokon (alsó-felső lángon) 35-40 percig készre sütjük. Ha kihűlt, eperrel és étcsokis reszelékkel díszítjük.

1
2
Blog.hu ajánló