Hamis sajttorta paleo változatban

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy hosszú, kemény tél után már nagyon várjuk a tavaszt. Az első gyümölcs az eper, amit szinte mindenki szeret. Ennek felhasználásához kínálok egy újszerű „sajttortát”, melyben a krém (a sajt) karfiolból készült.
Karfiolból krém? Igen, ki kell próbálni, ha ez hihetetlen. Nemcsak szép, de egészséges is ez a csodás tavaszi torta.

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 7 dkg kókuszliszt
  • 1 dkg sütőpor
  • csipet só
  • 5 dkg négyszeres erősségű édesítő (vagy 15 dk eritrit)
  • 1 kupak vaníliaaroma
  • 4 tojássárgája
  • 7 dkg kacsazsír

A töltelékhez

  • 25 dkg párolt karfiol
  • 25 dkg totu (vagy zsírszegény, laktózmentes túró)
  • 30 dkg mandula- vagy kókusztej
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg nyílgyökér liszt
  • 1 dkg tojásfehérjepor (vagy tápióka keményítő)
  • 8 dkg négyszeres édesítő (vagy 20 dkg eritrit)
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 bio citrom leve és héja
  • 1 ek. útifű maghéj

A díszítéshez

  • eper
  • 81%-os étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóból egy jól formázható masszát kell készíteni. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortakarikába úgy elrendezni, hogy egy kb. 3 cm-es pereme legyen.

A krém hozzávalóit aprító- vagy turmixgépben egyneművé kell pürésíteni, majd a tészta tetejére önteni. Előmelegített sütőben, 170 fokon (alsó-felső lángon) 35-40 percig készre sütjük. Ha kihűlt, eperrel és étcsokis reszelékkel díszítjük.

1
2
Ezt is szeretjük