Tojáshabos krémes

Tojáshabos krémes
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha marad 1-2 tojásfehérjénk pluszba, ebbe a süteménybe elhasználhatjuk.

Hozzávalók 12 személyre:

  • 8 tojássárga
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • 12 ek. víz
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez és a habhoz

  • 10 tojásfehérje
  • 15 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 cs. vaníliás ízű pudingpor
  • 9 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük jó habosra a cukorral.
Hozzáadjuk a vizet, az olajat, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is belekevertük.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben, közepes hőfokon kb. 170 fokon süssük kb. 15- 20 percig a piskótát.

A krémhez a pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be.
A tojások fehérjét a cukorral verjük jó kemény habbá. A még forró pudingot keverjük össze a fele tojáshabbal.
A krémet rákenjük a piskóta tetejére majd, a tojáshabot is kenjük a krém tetejére. Tegyük vissza a sütőbe a süteményt további 10-15 percre, kb 150 hőfokon süssük, szárítsuk.
Ha picit megpirul a tetején a tojáshab, akkor vegyük ki majd, hagyjuk teljesen kihűlni.
Éles késsel szeleteljük.

Ezt is szeretjük