Tojáshabos krémes

Tojáshabos krémes
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Tökéletesen ráncba szedett szemöldök: sminkes mutatja meg, mit szabad, és mit nem »

Elképesztő módon segíti a bőrmegújulást: a kalcium ráncok ellen is jó »

Farmerek nőiesen: így viseld a legmenőbb fazonokat nyár végén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha marad 1-2 tojásfehérjénk pluszba, ebbe a süteménybe elhasználhatjuk.

Tojáshabos krémes

Hozzávalók 12 személyre:

  • 8 tojássárga
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • 12 ek. víz
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez és a habhoz

  • 10 tojásfehérje
  • 15 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 cs. vaníliás ízű pudingpor
  • 9 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük jó habosra a cukorral.
Hozzáadjuk a vizet, az olajat, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is belekevertük.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben, közepes hőfokon kb. 170 fokon süssük kb. 15- 20 percig a piskótát.

A krémhez a pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be.
A tojások fehérjét a cukorral verjük jó kemény habbá. A még forró pudingot keverjük össze a fele tojáshabbal.
A krémet rákenjük a piskóta tetejére majd, a tojáshabot is kenjük a krém tetejére. Tegyük vissza a sütőbe a süteményt további 10-15 percre, kb 150 hőfokon süssük, szárítsuk.
Ha picit megpirul a tetején a tojáshab, akkor vegyük ki majd, hagyjuk teljesen kihűlni.
Éles késsel szeleteljük.

Ezt is szeretjük