Narancsos, sárgarépa dzsem

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez egy télen is elkészíthető, nagyon finom és egészséges lekvár. Különösen ajánlom a farsangi fánkhoz! Nekem ebből a mennyiségből 3 üveg lekvár lett!

680926841007723

Narancsos, sárgarépa dzsem

Hozzávalók 12 személyre

  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg kristálycukor
  • 2 db citrom
  • 1 rúd vanília
  • 1 fiola narancsaroma
Recept idők

Elkészítés:

A répákat megmossuk, megtisztítjuk. Egyforma, fél cm vastag karikákra vágjuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vaníliarudat és a citrom lereszelt, sárga héját. Ráöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, botmixerrel pürésítjük. Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok kicsavart levével felforraljuk, majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk. Ezután belekeverjük a narancsaromát, és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük. Rögtön lekötjük, és 24 órán keresztül száraz gőzben hagyjuk.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük