Túrós-kakaós csiga
A hagyományos kakaós csiga nem túl egészséges sütemény, de a túró hozzáadásával nagy mértékben csökkenthetjük a kalóriatartalmát. Ha laktózmentes, zsírszegény túrót használunk, még egészségesebb lesz ez a mindenki által kedvelt süti.
Ha nincs légkeveréses funkciónk, a sütési idő kicsit tovább tart, de vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor kicsit kérgesebb lesz a teteje. Inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom, puha.
Túrós-kakaós csiga
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez
- kb. 1 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
Elkészítés:
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem.
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben.
