Kapros-túrós pite
Kapros-túrós pite
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához
- 25 dkg bármilyen GM kenyérliszt
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 1 cs. szárított élesztő
- 1,3 dl tej
- 2,5 dkg zsír
- só
A töltelékhez
- 50 dkg túró
- 1 csokor friss kapor (opcionális)
- 5 dkg eritrit
- csipet só
- 2 db tojásfehérje
A tetejére
- 3 dl tejföl
- 1 db tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.
A tésztát megkelesztjük, majd kinyújtjuk. Kb. 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele, és erre tesszük a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, és újabb 25-30 percig kelesztjük.
Ezután tejfölös-tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük, és ezután felszeleteljük.
Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.
