Kapros-túrós pite

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kapros-túrós pite

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához

  • 25 dkg bármilyen GM kenyérliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 1,3 dl tej
  • 2,5 dkg zsír

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 1 csokor friss kapor (opcionális)
  • 5 dkg eritrit
  • csipet só
  • 2 db tojásfehérje

A tetejére

  • 3 dl tejföl
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.
A tésztát megkelesztjük, majd kinyújtjuk. Kb. 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk vele, és erre tesszük a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, és újabb 25-30 percig kelesztjük.
Ezután tejfölös-tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük, és ezután felszeleteljük.
Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük