Vadnyúlpörkölt

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyúlhúsból ritkán készítek ételeket, de ha mégis az asztalra kerül, nagy sikere van.

Vadnyúlpörkölt

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 ek olaj
  • 2-3 szelet szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só,bors,ételízesítő
  • 2 db pörköltízesítő kocka
  • kb. 500 ml víz
  • 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  • 1 teáskanál köménymag (őrölt)
  • 2 ek majoránna
  • 1,5-2 kg nyúlhús
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát, a vöröshagymát és a préselt fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd alacsony lángon dinszteljük, amíg előkészítjük a húst.
A nyulat feldaraboljuk, átmossuk, majd belerakjuk az edénybe, és átpirítjuk a húsokat is a hagymán.

Ha megpirult kicsit a hús, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, óvatosan elkeverjük, öntünk hozzá vizet, befűszerezzük, összekeverjük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul(kb 1.5-2 óra).

Főtt krumplival,vagy friss kenyérrel és savanyúsággal tálalhatjuk az elkészült nyúlpörköltet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük