Vadnyúlpörkölt

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyúlhúsból ritkán készítek ételeket, de ha mégis az asztalra kerül, nagy sikere van.

Vadnyúlpörkölt

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 ek olaj
  • 2-3 szelet szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só,bors,ételízesítő
  • 2 db pörköltízesítő kocka
  • kb. 500 ml víz
  • 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  • 1 teáskanál köménymag (őrölt)
  • 2 ek majoránna
  • 1,5-2 kg nyúlhús
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát, a vöröshagymát és a préselt fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd alacsony lángon dinszteljük, amíg előkészítjük a húst.
A nyulat feldaraboljuk, átmossuk, majd belerakjuk az edénybe, és átpirítjuk a húsokat is a hagymán.

Ha megpirult kicsit a hús, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, óvatosan elkeverjük, öntünk hozzá vizet, befűszerezzük, összekeverjük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul(kb 1.5-2 óra).

Főtt krumplival,vagy friss kenyérrel és savanyúsággal tálalhatjuk az elkészült nyúlpörköltet.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük