Vadnyúlpörkölt
Nyúlhúsból ritkán készítek ételeket, de ha mégis az asztalra kerül, nagy sikere van.
Vadnyúlpörkölt
Hozzávalók 6 személyre
- 2 ek olaj
- 2-3 szelet szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só,bors,ételízesítő
- 2 db pörköltízesítő kocka
- kb. 500 ml víz
- 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
- 1 teáskanál köménymag (őrölt)
- 2 ek majoránna
- 1,5-2 kg nyúlhús
Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát, a vöröshagymát és a préselt fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd alacsony lángon dinszteljük, amíg előkészítjük a húst.
A nyulat feldaraboljuk, átmossuk, majd belerakjuk az edénybe, és átpirítjuk a húsokat is a hagymán.
Ha megpirult kicsit a hús, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, óvatosan elkeverjük, öntünk hozzá vizet, befűszerezzük, összekeverjük. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul(kb 1.5-2 óra).
Főtt krumplival,vagy friss kenyérrel és savanyúsággal tálalhatjuk az elkészült nyúlpörköltet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció