Kolbászos tarhonya

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kolbászos tarhonya

Hozzávalók 2 személyre

Hozzávalók a tarhonyához

  • 3 dl tarhonya
  • 6 dl víz
  • 2 ek étolaj
  • 1 mk só

Hozzávalók a szaftos kolbászhoz

  • 5 db debreceni (v. ízlés szerint kolbász)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk pirospaprika
  • paprikakrém
  • 1 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A tarhonya készítésével kezdjük.

A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük, míg teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul.

Én pl. legalacsonyabb fokozaton a mikróban főzöm készre, de betehetjük a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.

A debrecenit vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor már kellően megpárolódott, nyomjuk hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pirítsuk pár percig.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, a paprikakrémet, a pirospaprikát, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Amikor a tarhonya elkészült, keverjük hozzá a szaftos kolbászt, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával kínáljuk.

15898375 36c962e337f342bdc8da68adeb86c0a1 wm
15898379 7ffbfc9eece940922c72898e873d6428 wm

Olvastad már?

Ezt is szeretjük