Kolbászos tarhonya
Kolbászos tarhonya
Hozzávalók 2 személyre
Hozzávalók a tarhonyához
- 3 dl tarhonya
- 6 dl víz
- 2 ek étolaj
- 1 mk só
Hozzávalók a szaftos kolbászhoz
- 5 db debreceni (v. ízlés szerint kolbász)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk pirospaprika
- paprikakrém
- 1 dl víz
Elkészítés:
A tarhonya készítésével kezdjük.
A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük, míg teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul.
Én pl. legalacsonyabb fokozaton a mikróban főzöm készre, de betehetjük a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.
A debrecenit vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Amikor már kellően megpárolódott, nyomjuk hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pirítsuk pár percig.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, a paprikakrémet, a pirospaprikát, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
Amikor a tarhonya elkészült, keverjük hozzá a szaftos kolbászt, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept