Kolbászos tarhonya

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kolbászos tarhonya

Hozzávalók 2 személyre:

Hozzávalók a tarhonyához

  • 3 dl tarhonya
  • 6 dl víz
  • 2 ek étolaj
  • 1 mk só

Hozzávalók a szaftos kolbászhoz

  • 5 db debreceni (v. ízlés szerint kolbász)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk pirospaprika
  • paprikakrém
  • 1 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A tarhonya készítésével kezdjük.

A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük, míg teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul.

Én pl. legalacsonyabb fokozaton a mikróban főzöm készre, de betehetjük a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.

A debrecenit vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor már kellően megpárolódott, nyomjuk hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pirítsuk pár percig.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, a paprikakrémet, a pirospaprikát, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Amikor a tarhonya elkészült, keverjük hozzá a szaftos kolbászt, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával kínáljuk.

1
2
Ezt is szeretjük