Zöld pestós rakott tészta
Zöld pestós rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg durum tészta
- 3 ek vaj
- 3 ek rizsliszt
- 3 dl tej
- 4 ek zöld pesto
- 3 ek reszelt parmezán
A tepsi kikenéséhez
- kókuszzsír
Elkészítés:
A tésztát elkezdjük főzni, közben egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és pár percig kavargatjuk, világosra pirítjuk. Kisebb lángon hozzáadagoljuk a tejet és pár percig kevergetjük, addig amíg besűrűsödik a szósz. Sózzuk, borsozzuk (vagyis basamell mártást készítünk. A szószhoz adjuk a pestót, összekeverjük.
A megfőtt tésztával összekeverjük. Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük, és pirosra sütjük, előmelegített sütőben.
Friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
