Vegetáriánus lasagne

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vegetáriánus lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 lap lasagne
  • 2 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 3 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 3 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 1 brokkoli
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát felkarikázva sós vízben puhára főzzük. Akárcsak a rózsáira szedett brokkolit. Mindkét zöldséget leszűrés után, külön-külön pürésítjük. Mindkettőhöz adjunk 1-1 tojást és 1-1 dl tejfölt. Közben a paradicsomokat futtassuk meg egy kis olajon. Majd a zöldségeket sóval, borssal ízesítsük. A felolvasztott vajhoz adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk egy kicsit. Ezután öntsük fel tejjel, és keverjük csomómentesre. Ezt is ízesítsük sóval, borssal, és főzzük össze. A besamelmártás felét tűzálló tálba simítjuk. Kirakjuk a száraz lasagnelapok egyharmadával. Rásimítjuk a sárgarépapürét és befedjük tésztalapokkal. A brokkolipüré következik, majd a paradicsom, és ismét a tésztalapok jönnek. A maradék besamelmártásba belereszeljük a sajtot, és beborítjuk a tésztát. A lasagnét forró sütőben 40-45 percig sütjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük