Vegetáriánus lasagne
Vegetáriánus lasagne
Hozzávalók 4 személyre
- 12 lap lasagne
- 2 tojás
- 1 pohár tejföl
- 3 dl tej
- 2 ek liszt
- 3 dkg margarin
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 sárgarépa
- 2 paradicsom
- 1 brokkoli
- só
- bors
Elkészítés:
A sárgarépát felkarikázva sós vízben puhára főzzük. Akárcsak a rózsáira szedett brokkolit. Mindkét zöldséget leszűrés után, külön-külön pürésítjük. Mindkettőhöz adjunk 1-1 tojást és 1-1 dl tejfölt. Közben a paradicsomokat futtassuk meg egy kis olajon. Majd a zöldségeket sóval, borssal ízesítsük. A felolvasztott vajhoz adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk egy kicsit. Ezután öntsük fel tejjel, és keverjük csomómentesre. Ezt is ízesítsük sóval, borssal, és főzzük össze. A besamelmártás felét tűzálló tálba simítjuk. Kirakjuk a száraz lasagnelapok egyharmadával. Rásimítjuk a sárgarépapürét és befedjük tésztalapokkal. A brokkolipüré következik, majd a paradicsom, és ismét a tésztalapok jönnek. A maradék besamelmártásba belereszeljük a sajtot, és beborítjuk a tésztát. A lasagnét forró sütőben 40-45 percig sütjük.