Chilis bab virslivel és rizzsel
Chilis bab virslivel és rizzsel
Hozzávalók 6 személyre
- 3 ek olaj
- 10 db virsli (baromfi)
- 2 db nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet só
- 2 csipet bors (őrölt)
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 db fehérbab chilis szószban konzerv(430g)
- 1 üveg sűrített paradicsom(300g)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 ek vegeta
- köretnek fél kg rizs megpárolva
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük pirítani az olajon.
Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát is, a virsliket karikára vágjuk, hozzáadjuk, és együtt sütjük tovább.
A fűszerekkel befűszerezzük.
Mikor a virsli kissé megpirult, hozzáadjuk a chilis bab- konzervet, a sűrített paradicsomot és alaposan összekeverjük, összeforraljuk, ha kell tovább ízesítjük.
Párolt rizzsel vagy akár friss kenyérrel is nagyon finom.
