Kolbászos-krumplis tészta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kolbászos-krumplis tészta

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 dkg nagykocka tészta
  • 3-4 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (Arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük.)

A kolbászt vágjuk fel kisebb kockákra.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd kezdjük el üvegesre párolni az olajon. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott kolbászt, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.

Végül adjuk hozzá a langyosra hűlt krumplit, és szintén keverjük alaposan össze. (Keverés közben villával kicsit törjük össze a krumpli egy részét, a többit pedig hagyjuk egyben.)

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá az előzőleg elkészített krumplihoz, majd keverjük és melegítsük össze.

Tálaláskor az elkészült krumplis tésztát ízlés szerint uborkával, savanyúsággal, esetleg befőttel kínáljuk.

15902291 8433c5da523b792e0e556a6465d417bc wm
15902297 fe129602aeeabd282f8efd1d246571d4 wm
Ezt is szeretjük