Sült csirkecomb újkrumplival

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sült csirkecomb újkrumplival

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész tanyasi csirkecomb
  • 1 kg újkrumpli
  • 1 db citrom (nagy)
  • 2-3 marék olajbogyó
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor (v. víz)
  • 3-4 ek olívaolaj

A hús pácolásához

  • ízlés szerint só
  • ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • bazsalikom
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze.
A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.

Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.

Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.

Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré a félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe.

Ezután addig süssük, míg a krumpli puhára, a hús pedig szép pirosra sül. (Közben locsoljuk meg a húst a szafttal.)

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, úgy kínáljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük