Sült csirkecomb újkrumplival

Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Zsírégető, anyagcserepörgető edzés: nem csak a testedet veszi célba »

Ennél nevetségesebb táskát rég láttunk: mégis mi fér el benne? »

Ragyogó, életteli arcbőr percek alatt: házi arcpakolás sápadtság ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sült csirkecomb újkrumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész tanyasi csirkecomb
  • 1 kg újkrumpli
  • 1 db citrom (nagy)
  • 2-3 marék olajbogyó
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor (v. víz)
  • 3-4 ek olívaolaj

A hús pácolásához

  • ízlés szerint só
  • ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • bazsalikom
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze.
A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.

Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.

Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.

Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré a félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe.

Ezután addig süssük, míg a krumpli puhára, a hús pedig szép pirosra sül. (Közben locsoljuk meg a húst a szafttal.)

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, úgy kínáljuk.

Ezt is szeretjük