Meggyes-vaníliás trifle

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Meggyes-vaníliás trifle

Hozzávalók 4 személyre

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 1 cs Győri zabfalatok
  • 1 cs tejszínízű pudingpor (v. vaníliaízű)
  • 5 dl tej
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg magozott meggy
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet magozzuk ki, majd keverjük össze ízlés szerint cukorral, és hagyjuk pár órát állni. Ezután alaposan csepegtessük le.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.
A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel, és a kristálycukorral. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd csorgassuk hozzá a pudingot, és állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre.

Ezután vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Ekkor apránként keverjük hozzá az előzőleg felvert tejszínhabot.

A poharakba morzsoljunk bele 2-2 db zabkekszet, majd rakjuk rá a fele mennyiségű meggyet. Ezután kanalazzuk rá a fele mennyiségű vaníliás krémet, majd ezt ismételjük meg.

Az elkészült pohárkrémet tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk. A ropogós keksz, a kissé savanykás meggy, és a vaníliakrém nagyon jól illenek egymáshoz.

15903607 798139504c9245e6e708c5e2ab26b6b2 wm
Ezt is szeretjük