Meggyes-vaníliás trifle
Meggyes-vaníliás trifle
Hozzávalók 4 személyre
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 1 cs Győri zabfalatok
- 1 cs tejszínízű pudingpor (v. vaníliaízű)
- 5 dl tej
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A meggyet magozzuk ki, majd keverjük össze ízlés szerint cukorral, és hagyjuk pár órát állni. Ezután alaposan csepegtessük le.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.
A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel, és a kristálycukorral. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd csorgassuk hozzá a pudingot, és állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre.
Ezután vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Ekkor apránként keverjük hozzá az előzőleg felvert tejszínhabot.
A poharakba morzsoljunk bele 2-2 db zabkekszet, majd rakjuk rá a fele mennyiségű meggyet. Ezután kanalazzuk rá a fele mennyiségű vaníliás krémet, majd ezt ismételjük meg.
Az elkészült pohárkrémet tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk. A ropogós keksz, a kissé savanykás meggy, és a vaníliakrém nagyon jól illenek egymáshoz.
