Rizslisztes háztartási keksz (gluténmentes)
Ha az egyik tojás helyett 1 evőkanál mézet teszünk bele, pontosan olyan állagú kekszet kapunk mint az egyik leghíresebb édes kekszünk.
Rizslisztes háztartási keksz (gluténmentes)
Hozzávalók 6 személyre
- 40 dkg rizsliszt
- 20 dkg margarin/vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- pici só
- 2 db tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, rizslisztes szilikonlapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, villával megpöttyözzük és sütőpapíron 10 percet sütjük. Kiváló alapja a kókusztekercsnek, kókuszgolyónak, bárminek, aminek keksz az alapja. Én most kókusztekercset készítettem belőle.
