Kajszis muffin gluténmentesen
Kajszis muffin gluténmentesen
Hozzávalók 12 személyre
- 1 dl szőlőmagolaj
- 12 szem kajszibarack
- 30 dkg rizsliszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 kk fahéj
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 dl tej
- 2 db tojás
Elkészítés:
A muffinformát vékonyan kikenjük olajjal. A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, végül az olajat, és összedolgozzuk. Arányosan elosztva a formákba szedjük úgy, hogy a massza csak 3/4 magasságig töltse ki őket. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. Mindegyik muffintálkába 2 felezett barackot nyomkodunk a massza tetejére, és a sütő közepére betolt rácson 35-40 percig sütjük. A langyosra hűlt muffinokat porcukorral meghintjük, és citromfűlevélkékkel tálaljuk. Szilvával is készíthető!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept