Görögdinnyés granita
Mézédes dinnyével kiváló! Gyerekek is szívesen fogyasztják!
Görögdinnyés granita
Hozzávalók 2 személyre
- 25 dkg dinnyehús (mag nélkül)
- 2,5 dkg cukor
- 50 ml víz
- menta
- citrom
Elkészítés:
A cukorból és vízből szirupot főzünk.
Épp csak addig kell főzni, míg a cukor felolvad.
Tehetünk a szirupba megtört mentaleveleket, citromot is, de mikor a dinnyére öntjük, távolítsuk el.
Ha kész a szirup, és leöntöttük vele a felkockázott dinnyét, akkor botmixerrel teljesen egyneművé turmixoljuk, majd egy fém tálba téve fagyasztóba tesszük.
Óránként villával átkeverjük párszor.
Úgy 3-4 óra múlva kellően megfagy a kása.
Ahogy fagyos lesz, fogyaszthatjuk, mert utána aztán, ha nincs átkavarva, akkor megfagy teljesen.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept