Francia túrós pite

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

Francia túrós pite

Hozzávalók 6 személyre

Tészta hozzávalói

  • (34x24 cm-es formához)
  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg vaj (v. 15 dkg sertészsír)
  • 1 db tojás
  • 1/2 cs sütőpor (8 gramm)
  • 12 dkg cukor
  • csipet só
  • 1-3 ek tejföl

Túrós töltelék hozzávalói

  • 70 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db tojás
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Pudingos töltelék hozzávalói

  • 1,5 cs vaníliás pudingpor (6 dkg)
  • 7,5 dl tej
  • 4 ek cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a vajat, és kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojást, egy kevés tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)
Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3-át, majd a nagyobb tésztát liszttel enyhén megszórt sütőpapíron nyújtsuk ki, és a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe.

A túrót villával kicsit nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a pudingport, a tojások sárgáját, és keverjük össze. A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a túrós töltelékhez. Ezután a tepsiben lévő tésztára öntsük rá egyenletesen.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a cukrot is.
A maradék tejet melegítsük fel, és öntsük hozzá a pudingos-cukros keveréket, majd állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre.
Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük pár percig, hogy csak jó langyos legyen.

Ezután a pudingot óvatosan öntsük rá a túrós töltelékre, majd a maradék tésztával rácsozzuk be a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük