Mágikus csokoládés sütemény

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütöttél már pudingot? Készítettél már belőle süteményt?
Bevallom én még nem, most először próbáltam ki. Merész ötletnek tűnt, de megérte, mert az íze mennyei lett, és szerintem kinézetre sem rossz. Mit gondolsz róla? Próbáld ki Te is!

Mágikus csokoládés sütemény

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 210 g porcukor
  • 110 g olvasztott vaj
  • 115 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 600 ml langyos tej
Recept idők

Elkészítés:

Először is zsírozzunk, vagy béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 30X20cm tepsit.

Válasszuk szét a tojásokat, és tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Majd habverő segítségével a tojássárgát, a vaníliát és a cukrot keverjük ki krémesre. Majd ha már krémes, adjuk hozzá az olvasztott vajat, és így keverjük tovább. Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet hozzá a liszt és a kakaópor. Végül öntsük bele a tejet, folytassuk a keverést habverővel, egy nagyon híg tésztát fogunk így kapni. A legvégén egy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot. Eleinte úgy tűnhet, hogy nem akar összeállni, de ne adjuk fel a keverést, a végén teljesen egynemű, folyékony tésztát kapunk.

Öntsük a tésztát a tepsibe, és 50-60 percig süssük 160 fokon.
Miután teljesen kihűlt, csak utána szeleteljük.
Hűtőszekrényben tartandó.

Ezt is szeretjük