Mágikus csokoládés sütemény

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütöttél már pudingot? Készítettél már belőle süteményt?
Bevallom én még nem, most először próbáltam ki. Merész ötletnek tűnt, de megérte, mert az íze mennyei lett, és szerintem kinézetre sem rossz. Mit gondolsz róla? Próbáld ki Te is!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 210 g porcukor
  • 110 g olvasztott vaj
  • 115 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 600 ml langyos tej
Recept idők

Elkészítés:

Először is zsírozzunk, vagy béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 30X20cm tepsit.

Válasszuk szét a tojásokat, és tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Majd habverő segítségével a tojássárgát, a vaníliát és a cukrot keverjük ki krémesre. Majd ha már krémes, adjuk hozzá az olvasztott vajat, és így keverjük tovább. Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet hozzá a liszt és a kakaópor. Végül öntsük bele a tejet, folytassuk a keverést habverővel, egy nagyon híg tésztát fogunk így kapni. A legvégén egy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot. Eleinte úgy tűnhet, hogy nem akar összeállni, de ne adjuk fel a keverést, a végén teljesen egynemű, folyékony tésztát kapunk.

Öntsük a tésztát a tepsibe, és 50-60 percig süssük 160 fokon.
Miután teljesen kihűlt, csak utána szeleteljük.
Hűtőszekrényben tartandó.

Ezt is szeretjük