Málnás-cukkinis csokitorta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 tábla csokoládé (70%-os)
  • 30 dkg cukkini
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 150 ml olaj
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 mk só

Krém hozzávalói

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 3-4 ek málnapép
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, reszeljük bele a citromhéjat, és egy fakanállal keverjük össze.
Egy másik tálba üssük bele a tojásokat, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, és az olajjal keverjük simára.
Ezután a száraz keverékhez öntsük hozzá a tojásos keveréket, az olvasztott csokoládét, és keverjük össze. Végül tegyük bele a levétől éppen csak egy kicsit kinyomkodott cukkinit, és keverjük alaposan össze.
A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral, majd egyenlően elosztva kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük a formákat előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süssük 25-30 perc alatt készre. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd vegyük le a tortakarikát, és rácsra helyezve hűtsük ki egészen a tortalapokat.

Keverjük ki a mascarponét a vaníliás cukorral, és a porcukorral. Ezután keverjünk hozzá a málnapépet. A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, fakanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-málnás krémhez.

Az egyik teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém felét. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és a tetejére kanalazzuk rá a maradék krémet. Végül díszítsük a tetejét málnaszemekkel. Az elkészült tortát ezután tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni.

1
2
Ezt is szeretjük