Pünkösdi hatlapos krémes
Jellegzetes pünkösdi sütemény, nem túl édes és mutatós. Mindenki kedvence.
Pünkösdi hatlapos krémes
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 500 g liszt
- 100 g vaj vagy margarin
- 150 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 100 ml tej
- 1 cs szalakáli
- 2 tojás
- 1 ek méz
Krém
- 2 tojás
- 3 cs csokoládés pudingpor
- 300 g cukor
- 1 l tej
- 100 g vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Díszítés
- porcukor és vaníliás cukor keveréke
Elkészítés:
A szalakálit feloldjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk. A lapokat tepsi hátán megsütjük - laponként 12 perc.
Krém: a két tojássárgájából, pudingporból, cukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a vajat, és a habbá vert tojásfehérjéket. A krémmel megtöltjük a lapokat, és ha kihűlt, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Másnap vaníliás porcukorral meghintjük, és tetszés szerint szeleteljük.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció