Pünkösdi hatlapos krémes
Jellegzetes pünkösdi sütemény, nem túl édes és mutatós. Mindenki kedvence.
Pünkösdi hatlapos krémes
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 500 g liszt
- 100 g vaj vagy margarin
- 150 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 100 ml tej
- 1 cs szalakáli
- 2 tojás
- 1 ek méz
Krém
- 2 tojás
- 3 cs csokoládés pudingpor
- 300 g cukor
- 1 l tej
- 100 g vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Díszítés
- porcukor és vaníliás cukor keveréke
Elkészítés:
A szalakálit feloldjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk. A lapokat tepsi hátán megsütjük - laponként 12 perc.
Krém: a két tojássárgájából, pudingporból, cukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a vajat, és a habbá vert tojásfehérjéket. A krémmel megtöltjük a lapokat, és ha kihűlt, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Másnap vaníliás porcukorral meghintjük, és tetszés szerint szeleteljük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept