Joghurtos spárgaleves
Joghurtos spárgaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg spárga
- 2 dl joghurt
- 2 dl húsleves -lehet kockából is
- só
- 0.5 citrom leve
- pirított zsemlekocka
- 1 főtt tojás
- 1 evőkanál apróra vágott citromfű
- fehérbors
Elkészítés:
A spárgát darabokra vágjuk, sós vízben kifőzzük, a főzővízbe teszünk fél evőkanál cukrot. Pár spárgahegyet, és a spárga levéből 1 csészényit félreteszünk a tálaláshoz. A spárgát turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 1 csésze spárgalevet, húslevest, joghurtot, sót, citromlét, majd jól összekeverjük. A pirított zsemlekockát összekeverjük az apróra vágott főtt tojással, és sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a spárgahegyekkel díszítjük.