3 szuperegyszerű pite, mirelit gyümölcsből
A pitekészítés biztos sikerrel kecsegtet. Télen sem kell lemondanod a nyári ízekről, hiszen mirelit gyümölcs is jó bele.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pitekészítés igazán egyszerű, ráadásul rengetegféleképpen meg lehet sütni ezt a finom, omlós édességet.

A tészta tulajdonképpen a linzeré, és az a jó, hogy előre több adagot is meg lehet gyúrni, a mélyhűtőben sokáig eláll.

Az édes pitékbe természetesen a gyümölcs a legjobb töltelék. Az alma, a körte és az egzotikus gyümölcsök tökéletesek bele, de mirelitből is bátran készítheted.

Így még a pucolást is megspórolod, ráadásul ki sem kell olvasztani a gyümölcsöt, mehet fagyott állapotban a tésztára.

Egyszerű pitetészta

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 75 g cukor
  • 100 g vaj
  • 1 tojás

A hozzávalókat gyúrd össze, ha szükséges, egy kevés vizet is adj hozzá. Pihentesd legalább fél órát a hűtőben, majd nyújtsd ki úgy fél centi vastagra, és helyezd tepsibe, lehetőleg kerek pite- vagy tortaformába, úgy, hogy 2-3 centis pereme is legyen.

Málnás-vaníliás pite

Hozzávalók:

  • 2 doboz 300 g-os gurulós málna
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • fél zacskó vaníliás pudingpor
  • kevés cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A pitetésztával bélelj ki egy formát, majd szórd bele a málnát. A tejet, a tejszínt öntsd össze, keverd bele a cukrot és a pudingport, majd öntsd az egészet a málnára. Kicsit rázd meg a formát, hogy mindenhova jusson a tejszínes keverékből, majd told 220 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg.

Bármelyik pite öntetéhez keverhetsz fűszert és likőrt is. A fahéj, a szegfűszeg szinte mindegyikhez illik. Likőrből olyat válassz, ami illik a gyümölcshöz, például Grand Marnier-t vagy Créme de Cassist.

Nyáridéző pite

Hozzávalók:

  • 2 doboz mirelit nyári gyümölcskeverék - dinnye, őszibarack, ribizli, szeder, málna
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés cukor
  • 4 cent dinnyelikőr

A tejszínt keverd el a hozzávalókkal. A gyümölcsöket halmozd a piteformába fektetett tésztára. Erre öntsd a cukros tejszínt. Ha átrázogattad, akkor szórhatsz a tetejére még egy kevés cukrot, hogy karamellizálja a gyümölcsöket. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.

Joghurtos-meggyes pite

Hozzávalók:

  • 1 doboz 450 g-os mirelit meggy
  • 1 pohár joghurt
  • 3 dl tejszín
  • vaníliás cukor
  • cukor
  • meggylikőr

A joghurtot csepegtesd le, majd keverd el a többi hozzávalóval. A meggyet tedd a tésztára, öntsd rá a joghurtos keveréket, majd told előmelegített sütőbe, és süsd meg 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük