4 isteni, omlós kuglóf
Ha igazán lenyűgöző süteményt szeretnél, válaszd a kuglófot. Illatos, szemet gyönyörködtető - és persze isteni. Az elkészítése sem nehéz.
Diós kuglóf
Hozzávalók:
- 40 dkg darált dió
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 rúd vanília
- 8 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- maréknyi mazsola
- kakaópor
A vajat, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét egy csipet sóval keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgáját, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és folyamatosan adagold hozzá a gyümölcscukrot.
A hab felét óvatosan keverd hozzá a tojásos krémhez, és forgasd bele a diót is. Végül mehet bele a mazsola is. A kuglófformát kend ki vajjal, és szórd meg cukrozatlan kakaóporral, simítsd bele a tésztát, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon - nagyjából egy óra alatt megsül. Ha kész van, borítsd rácsra, várd meg, míg kihűl.
Bécsi kuglóf
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3,5 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 15 dkg cukor
- 5 tojás
- csipetnyi só
- 1,5 dl tejszín
- 10 dkg mazsola
- 4 evőkanál rum
- 15 dkg vaj
- kevés porcukor
A mazsolát áztasd be a rumba, a citrom héját reszeld le, a vajat olvaszd meg. A lisztet szitáld egy tálba, vájj bele mélyedést, morzsold bele az élesztőt, keverd össze tejjel, egy kis cukorral és egy kis liszttel. Takard le, és pihentesd negyed órát. Utána add hozzá a többi cukrot, a tojásokat, a vajat, a sót, a tejszínt és a citromhéjat. Dagaszd addig, míg hólyagos nem lesz, és el nem válik az edénytől. Add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát, és gyúrd jól át. Tedd kivajazott kuglófformába, takard le, és hagyd meleg helyen kelni még negyed órát. Előmelegített sütőben - 200 fokon - süsd 50 percig. Félidőben takard le fóliával, hogy ne barnuljon meg nagyon. Hagyd a formában kihűlni, majd porcukorral díszítsd.
Csokis-mogyorós kuglóf
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 5 tojás
- 1 csipet fahéj
- 20 dkg őrölt mogyoró
- 12 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
- 1 tortabevonó
A mogyoró, a reszelt csoki és a tortabevonó kivételével az összes többi hozzávalót keverd ki habverővel. Csak ezután add hozzá a mogyorót és a csokireszeléket. A tésztát öntsd kivajazott formába, és süsd egy órán át. Ha kihűlt, vond be a csokimázzal.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tigriskuglóf
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 kávéskanál sütőpor
- 40 dkg finomliszt
- 1 dl tejszín
A töltelékhez:
- 10 dkg durvára vágott dió
- 15 dkg barnacukor
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kávé
- 5 dkg olvasztott vaj
A vajat és a cukrot keverd habosra, és egyenként add hozzá a tojásokat. A sütőport keverd a lisztbe, a tejszínnel együtt add a tojásos vajhoz, és az egészet jól dolgozd össze. A töltelék hozzávalóit is jól dolgozd össze. A tészta háromnegyed részét öntsd kivajazott és lisztezett formába, erre tedd rá a diós krémet, majd a maradék tésztát. Dugd bele egy fakanál nyelét, és óvatosan kevergess bele, hogy márványos legyen. 170 fokra előmelegített sütőben süsd egy órát.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény