4 isteni, omlós kuglóf

Ha igazán lenyűgöző süteményt szeretnél, válaszd a kuglófot. Illatos, szemet gyönyörködtető - és persze isteni. Az elkészítése sem nehéz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diós kuglóf

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • 1 rúd vanília
  • 8 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • maréknyi mazsola
  • kakaópor

A vajat, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét egy csipet sóval keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgáját, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és folyamatosan adagold hozzá a gyümölcscukrot.

A hab felét óvatosan keverd hozzá a tojásos krémhez, és forgasd bele a diót is. Végül mehet bele a mazsola is. A kuglófformát kend ki vajjal, és szórd meg cukrozatlan kakaóporral, simítsd bele a tésztát, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon - nagyjából egy óra alatt megsül. Ha kész van, borítsd rácsra, várd meg, míg kihűl.

Bécsi kuglóf

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • csipetnyi só
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg mazsola
  • 4 evőkanál rum
  • 15 dkg vaj
  • kevés porcukor

A mazsolát áztasd be a rumba, a citrom héját reszeld le, a vajat olvaszd meg. A lisztet szitáld egy tálba, vájj bele mélyedést, morzsold bele az élesztőt, keverd össze tejjel, egy kis cukorral és egy kis liszttel. Takard le, és pihentesd negyed órát. Utána add hozzá a többi cukrot, a tojásokat, a vajat, a sót, a tejszínt és a citromhéjat. Dagaszd addig, míg hólyagos nem lesz, és el nem válik az edénytől. Add hozzá a lecsöpögtetett mazsolát, és gyúrd jól át. Tedd kivajazott kuglófformába, takard le, és hagyd meleg helyen kelni még negyed órát. Előmelegített sütőben - 200 fokon - süsd 50 percig. Félidőben takard le fóliával, hogy ne barnuljon meg nagyon. Hagyd a formában kihűlni, majd porcukorral díszítsd.

Csokis-mogyorós kuglóf

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 1 csipet fahéj
  • 20 dkg őrölt mogyoró
  • 12 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1 tortabevonó

A mogyoró, a reszelt csoki és a tortabevonó kivételével az összes többi hozzávalót keverd ki habverővel. Csak ezután add hozzá a mogyorót és a csokireszeléket. A tésztát öntsd kivajazott formába, és süsd egy órán át. Ha kihűlt, vond be a csokimázzal.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Tigriskuglóf

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl tejszín

A töltelékhez:

  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 15 dkg barnacukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kávé
  • 5 dkg olvasztott vaj

A vajat és a cukrot keverd habosra, és egyenként add hozzá a tojásokat. A sütőport keverd a lisztbe, a tejszínnel együtt add a tojásos vajhoz, és az egészet jól dolgozd össze. A töltelék hozzávalóit is jól dolgozd össze. A tészta háromnegyed részét öntsd kivajazott és lisztezett formába, erre tedd rá a diós krémet, majd a maradék tésztát. Dugd bele egy fakanál nyelét, és óvatosan kevergess bele, hogy márványos legyen. 170 fokra előmelegített sütőben süsd egy órát.

Ezt is szeretjük