4 mesés rizsfelfújt receptje
Aki a tejberizst szereti, annak ez a finomság is ízlik majd. Nézd meg receptjeinket, melyek nemcsak finomak, de könnyen elkészíthetőek.
Sokan hiszik, hogy a felfújtak elkészítéséhez valamiféle különleges tudás kell. Itt az idő eloszlatni ezt a tévhitet. A rizsfelfújt, más néven rizskoch elkészítése nem nagy ördöngösség, bár tény, hogy nem árt hozzá némi konyhai tapasztalat.
Ettől függetlenül érdemes kipróbálni receptjeinket, mert a gyakorlat teszi a mestert.
Rizsfelfújt
Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 30 dkg rizs
- 10 dkg cukor
- 6 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom
- 1 csipet só
- zsemlemorzsa
A tejet forrald fel, és tedd bele a sót, egy icipici cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét. Amikor a cukor elolvadt, tedd bele rizst.
Folyamatos keverés mellett főzd 15 percig. Amikor a rizs megpuhult, borítsd ki, és hagyd kihűlni. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá.
Egyesével add hozzá a tojássárgákat, reszeld bele a citrom héját, és keverd hozzá a cukrot is. Öntsd bele a tejberizses masszába. Egy tepsit vajazz ki, és szórd be zsemlemorzsával. Öntsd bele a masszát, és süsd meg. Szörppel vagy lekvárral tálald.
Gyümölcsös rizsfelfújt
Hozzávalók:
- 50 dkg gyümölcs vagy kompót
- 50 dl tej
- 20 dkg cukor
- 15 dkg rizs
- 3 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 evőkanál kakaó
- só
- fahéj
A rizst sós vízben kezdd el főzni, majd, amikor a vizet magába szívta, öntsd rá a tejet, és a vajat is keverd bele. Főzd addig, amíg a tejet is magába szívja. A tojássárgákat a cukorral keverd ki, majd óvatosan forgasd bele a fehérjéből vert kemény habot és a tejberizst. A massza felét öntsd egy kivajazott, zsemlemorzsázott jénai tálba. Mehet rá a felkockázott gyümölcs, amit cukrozz, fahéjazz meg. A maradék rizst keverd össze a kakaóval, és öntsd a gyümölcsre. Süsd meg, és lekvárral tálald.
Túrós rizsfelfújt
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 20 dkg barnarizs
- 6 evőkanál nádcukor
- 4 tojás
- 1 citrom
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- fahéj
A rizst főzd meg, majd hagyd kihűlni. A túrót törd át, reszeld bele a citrom héját, öntsd bele a vaníliaaromát, és keverd össze az egészet a rizzsel. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd egyesével add hozzá a tojássárgákat és a cukrot. Óvatosan forgasd bele a rizses masszába, és egy kivajazott, zsemlemorzsázott, tűzálló tálban süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Zöldséges rizskoch
Hozzávalók:
- 25 dkg brokkoli
- 20 dkg ementáli sajt
- 15 dkg rizs
- 10 dkg zöldborsó
- 4 dl zöldségleves
- 3 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zeller
- 1 sárgarépa
- só
- pirospaprika
Leveskockából főzz zöldséglevest, majd áztasd bele a rizst, végül kis áztatás után főzd meg. Az apróra vágott hagymát pici olajon pirítsd meg. A zöldséget szintén aprózd fel, és párold meg a hagymán. Keverd össze a rizst a párolt zöldséggel, és öntsd egy kivajazott, tűzálló tálba. Szórd meg reszelt sajttal, és süsd 10-15 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény